Vrienden van het Sweelinckplein - Kookclub

Contact gegevens

Vrienden van het Sweelinckplein
p/a Sweelinckplein 61
2517 GR 's-Gravenhage
telefoon 070 3107823

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.vrienden-vh-sweelinckplein.nl/

Omschrijving

Kookclub

Er bestaat sinds januari 2008 een kookclub waar 8 mensen met en zonder ervaring een uitgebreid diner bereiden. Elk diner wordt door een tweetal voorbereid: het diner wordt samengesteld, de boodschappen worden gedaan, bijpassende wijnen worden uitgekozen en de recepten – voor 14 personen - worden een week voor de kookzaterdag doorgegeven aan de leden. In koppels, die door de oprichter Roel Manders elke keer opnieuw worden samengesteld, wordt gewerkt aan voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten.

Als na twee uur voorbereiden en bakken - al dan niet met gezonde stress – alles klaar is, volgt de ontspanning en worden de gerechten vol trots aan de partners gepresenteerd. Vervolgens wordt alles tot in de late uurtjes geconsumeerd.

Gedurende de laatste twee diners hebben we van het volgende kunnen genieten:

Terrine van gerookte forel, soep van sla en tuinerwtjes, zeewolf in amandelkorst met koriandermayonaise, spoom van granaatappel en mango, eendenborst met honing, tijm en sinaasappel en tenslotte chocoladetaart met bosvruchtjessaus en vanille-ijs.

Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda, asperge-ham rolletjes, zwezerik met Madeirasaus, Lady Curzonsoep, kalfsrolletjes met rauwe ham en roomkaas begeleid door penne met spinazie, spekjes en zongedroogde tomaatjes, aardbeien met mascarponecrème en tenslotte koffie met baklava.

Na twee kookzittingen hebben zelfs de mensen die alleen een eitje konden koken al een zekere flair in de keuken ontwikkeld. Bijzonder leuk is het om te zien hoe trots sommige partners zijn op hun beginnende kok.

Omdat het koken in de keukens van de leden plaatsvindt, is het aantal deelnemers van 8 koks al bijna te veel. Jammer, want er is meer belangstelling.

Vrienden van het Sweelinckplein 

 

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.