Vrienden van het Sweelinckplein

Contact gegevens

Vrienden van het Sweelinckplein
p/a Sweelinckplein 61
2517 GR 's-Gravenhage
telefoon 070 3107823

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.vrienden-vh-sweelinckplein.nl/

Informatie

Leesclub

Er bestaat sinds 2004 op het Sweelinckplein een Leesclub waar 10 mensen aan meedoen. Elke 6 weken wordt bij toerbeurt door een van de leden een boek geselecteerd dat door de deelnemers wordt gelezen en op een avond bij één van de leden thuis gezamenlijk wordt besproken onder deskundige leiding van Marijke de Groot, Neerlandica. Er is een vrije boekenkeuze maar er zijn wel twee criteria geformuleerd waaraan het te lezen boek moet voldoen. In de eerste plaats moet het boek gelezen zijn door degene die het boek voorstelt en in de tweede plaats dient het tot de literatuur te behoren. Natuurlijk moet er worden aangetekend dat hoewel iedereen wel aanvoelt wat daarmee wordt bedoeld er eigenlijk geen sluitende definitie bestaat van wat literatuur nu precies is!

Een keuze uit de  boeken die in de afgelopen jaren zijn gelezen: de Voorlezer, Rachels Rokje, De stad der Zienden, Hokwerda’s Kind, de Tijgerkat, Disgrace, Dubbelspel, De Vliegeraar,  Dagboek van de Dief en Extremely Loud & Incredibly Close. 

Het aardige van de leesclub is niet alleen dat men zijn of haar eigen mening  kan toetsen aan die van de anderen maar dat men de deelnemers als persoon ook veel beter leert kennen en dat levert iedere keer weer bijzondere avonden en verrassende ontmoetingen op.

Tot onze spijt is er op dit moment geen plaats voor nieuwe deelnemers.

Vrienden van het Sweelinckplein

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.