Vrienden van het Sweelinckplein

Contact gegevens

Vrienden van het Sweelinckplein
p/a Sweelinckplein 61
2517 GR 's-Gravenhage
telefoon 070 3107823

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.vrienden-vh-sweelinckplein.nl/

Informatie

Bridgeclub

Op het plein hebben we ook een bridgeclub. Lang geleden, in 2003, nam Renée de Jong het initiatief om een paar van haar buren de kunst van het bridgespel bij te brengen. Daarin is ze zo goed geslaagd, dat ze tegenwoordig soms moeite heeft haar ex-leerlingen van zich af te houden.

Informele competitie
Onze club is niet aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. Volgens de officiële regels spelen we wel een interne competitie. Doorgaans gebeurt dit op de donderdagavond in het kantoor van Jager & Neyndorff op 73a. Als het daar niet uitkomt, vinden we altijd wel onderdak bij één van de spelers thuis.

De club is informeel van opzet. Er wordt geen contributie geheven. In plaats daarvan neemt iedereen op donderdagavond een fles wijn of een zak pinda's mee. Van 'leden' isdan ook geen sprake. Toch telt de vaste lijst zo'n twintig spelers, van wie er gemiddeld twaalf wekelijks meespelen. Dat is voldoende voor een interessante competitie.

Bob Bennema Bokaal
Een van de enthousiastste spelers van het eerste uur was Bob Bennema. Helaas is Bob in 2009 overleden. Om hem te herdenken hebben we de beker waarom we tijdens onze drives strijden, omgedoopt tot Bob Bennema Bokaal. Eén à twee keer per jaar organiseren Dienke Dezentjé en Ineke Vijgeboom deze drive. Arbiter is dan bondscoach Wim Winkler, die ons eerder ook al de finesses van Acol en uitspelen heeft proberen bij te brengen.

Vrienden van het Sweelinckplein

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.