Secretaressedag

Organisatie
http://www.nvdsecretaresse.nl/
Datum
derde donderdag in april
Omschrijving

Secretaressedag is een jaarlijks terugkerende dag, in Europa gehouden op de derde donderdag in april, waarop secretaresses in het zonnetje worden gezet.

Oorsprong Secretaressedag is een van oorsprong Amerikaans bedenksel. Het is op 20 april 1989 in Nederland geïntroduceerd door Secretaresse Magazine (het huidige Management Support Magazine), StarJob Secretaresse Uitzendbureau (het huidige StarJob the secretary network), Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau Holland. Het heette toen 'Secretary's Day'. De bedoeling van het jaarlijkse evenement was om de secretaresse in het zonnetje te zetten, stil te staan bij zijn/haar toegevoegde waarde voor de organisatie en om het imago van het secretaressevak te verbeteren. Daarbij richtten de organisatoren zich op de managers en op secretaresse zelf. Ook in andere landen bestaat een jaarlijkse secretaressedag (onder andere in België en de Scandinavische landen). In de Verenigde Staten is 'Secretary's Day' inmiddels omgedoopt tot 'Administrative Professionals' Day'. Daar wordt de dag jaarlijks gehouden op de woensdag van de laatste volle week van april.

Heden Bijna tweederde van de secretaresses heeft in 1999 een attentie gekregen. Van hen kreeg 90% bloemen. In 2008 viel secretaressedag op donderdag 17 april. Secretaressedag is het langste woord dat volgens het tienvingertypen met alleen de linkerhand getypt dient te worden. Zie ook: Vereniging van directie secretaressen:

 secretaressedag

 

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.