Wereld Waterdag

organisatie
Netherlands Water Partnership, Aqua For All en Unicef
http://www.wereld-water-dag.nl/ 
locatie
wereld
Datum
22 maart

De jaarlijkse Wereldwaterdag is een internationale dag in het teken van water op 22 maart.

In 1992 werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen. De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, dit middels het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water.

In Nederland is dit initiatief opgepakt door het Netherlands Water Partnership, Aqua For All en Unicef. Zij organiseren jaarlijks rondom 22 maart de Nederlandse versie van Wereldwaterdag. Zij zetten zich in een evenement te organiseren waarbij samenwerken, kennisoverdracht en innovatieve ontwikkelingshulp centraal staan.

De officiële website van Wereld Water Dag Nederland vindt u hier: wereld-water-dag.nl

Het doel van de Wereldwaterdag campagne is het bevorderen van het voorbereid zijn op rampen en het delen van kennis op regionaal niveau en het vergroten van het publieke bewustzijn over de diverse elementen van rampen die met water te maken hebben. Het is eveneens de bedoeling wereldwijd politieke en gemeenschapsacties ter voorkoming en verminderingen van water gerelateerde rampen te inspireren, opdat levens en bezittingen gered zouden kunnen worden. Daarnaast moeten de acties die vanuit Wereldwaterdag georganiseerd worden bijdragen aan de Millennium Ontwikkelingsdoelstelling met betrekking tot het verminderen van armoede en het bouwen aan duurzame ontwikkeling.

wereld-water-dag.nl

wereld waterdag 

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.