Hoogtepunt in het literaire jaar

www.boekenweek.nl  

Over de campagne

In de Boekenweek staat literaire (non-) fictie centraal. Elke Boekenweek heeft een thema. Dit thema vestigt de aandacht op een bepaald segment en nieuwe uitgaven van het boekenaanbod. Uitgevers kunnen op deze manier aandacht vragen voor ‘oud fonds’. Boekwinkels en bibliotheken haken hierop in met het samenstellen van een assortiment en het organiseren van activiteiten rond het thema. Het thema biedt de media een aanknopingspunt om te berichten over de Boekenweek en alle activiteiten daaromheen.
De eerste Boekenweek werd gehouden in 1932. Sinds 2002 is NS hoofdsponsor van de Boekenweek. Eveneens met dank aan NBD Biblion. Het is inmiddels een bijzondere traditie van de NS geworden dat het Boekenweekgeschenk goed is voor gratis reizen op de zondag van de Boekenweek.

Boekenbal

Aan de vooravond van de Boekenweek vindt het traditionele Boekenbal plaats. Op dit exclusieve feest viert schrijvend en uitgevend Nederland het begin van de Boekenweek.

Boekenweekgeschenk

Het meest gezichtsbepalende element van de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk, waarvoor ieder jaar een literair auteur een novelle schrijft.
Lezers krijgen het boek tijdens de Boekenweek cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken of als zij lid worden van de bibliotheek.

Boekenweekessay

Ieder jaar wordt een auteur uitgenodigd een essay te schrijven over het thema van de Boekenweek. Het Boekenweekessay is voor € 2,50 verkrijgbaar in de boekwinkel. Ter gelegenheid van de 75e Boekenweek verscheen eenmalig een speciale jubileumuitgave met bijdragen van 75 Nederlandstalige auteurs.

Boekenweek-cv

Het Boekenweek-cv is het cadeau van de Openbare Bibliotheken aan hun leden ter gelegenheid van de Boekenweek. Het Boekenweek-cv is geheel gewijd aan de auteur van het Boekenweekgeschenk en zijn werk. Het cv bevat bovendien een prijsvraag met aantrekkelijke prijzen.

 

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.