Schollenpop @ Zuiderstrand

Organisatie
Stichting Schollenpop
http://www.schollenpop.nl 
Locatie
Zuiderstrand (zuid zijde van de haven_
Datum
3 augustus 2013
Tijden
hele dag
Omschrijivng

Schollenpop is een gratis toegankelijk popfestival op het Zuiderstrand te Scheveningen dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zaterdag van augustus. Opgezet als een strandfeestje voor een paar vrienden in 1996 is Schollenpop uitgegroeid tot een festival van formaat, tot ver over de landsgrenzen bekend. De organisatie is nog steeds in handen van 6 vrienden, die één gezamenlijke hobby hebben: Schollenpop!

Doelstelling van de stichting is om in de programmering een aantal regionale bands mee te nemen zodat zij een kans krijgen zich op een groot podium met professioneel geluid en licht te laten zien, en horen, aan een groot publiek. Als middel om de doelstelling te verwezenlijken organiseren we jaarlijks het Schollenpop festival, een laagdrempelig popfestival met miniaal de helft van het programma lokaal talent aangevuld met meerdere landelijk of internationaal bekende bands. Deze acts, de publiektrekkers, moeten de aandacht voor het opkomend lokaal talent hierbij genereren.

Een publieksevenement waar jong en oud van kan genieten. Schollenpop draagt graag bij aan het imago van Den Haag als festivalstad. Temidden van alle andere festivals die Den Haag rijk is heeft Schollenpop door de jaren heen een vaste plek verworven.

Gezien de locatie zelfs een unieke, ook landelijk gezien. Belangrijk bij de organisatie van Schollenpop is de betrokkenheid van de lokale bevolking bij het festival wat tot uitdrukking komt in het feit dat zo’n 120 vrijwilligers, uit Scheveningen en Den Haag, het evenement in goede banen leiden in de dagen voor, tijdens en na het festival. De combinatie van zon, zee, strand en muziek en natuurlijk de inzet van al die vrijwilligers hebben Schollenpop in vijftien jaar gemaakt tot wat het nu is geworden. Namelijk het één van de gezelligste zomerfestival van de Haagse regio. De locatie van het festival namelijk; het Zuiderstrand van Scheveningen maakt het festival extra aantrekkelijk.

 Schollenpop

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.