Kahwe Klahwe Toerrit @ Boulevard

Organisatie
http://www.bvdoorn.nl 
Locatie
Start bij De Pier
Datum
jaarlijks in januari
Tijden
 
Omschrijving

Ja, het is eindelijk zover het weekend met Kauwe Klauwe  is eindelijk aangebroken. We kijken er met z’n allen al  het hele jaar naar uit. Zaterdagmiddag samen met Rene en de jongens van Den  Haagse Puchclub helpen. Bas had bij Albert Heijn bier  besteld, nu dat hebben we geweten. Het bier mocht maar per 6 kratjes de winkel uit, dus 60  kratjes was een hele klus. Na die 60 sleepten mijn armen  over de grond. Om  19.00 uur hadden we afgesproken bij bolle Hans en de  jongens uit Krimpen waren er ook . Gudo begon te spelen  op z’n banjo en dat klonk zo leuk dat Derk Groen van de  Q65 zijn gitaar pakte en mee begon te spelen. Het werd  echt jammen toen bolle Hans en Pleur op de mondharmonica  mee gingen blazen. Het was zo gezellig, maar we moeten  ook naar het echte Puchfeest dus om 22.00 uur op weg  naar Den Haag.

Het was al aardig druk toen we daar kwamen en de band  Bootleg Blues Band met 6 man speelden de sterren van de  hemel. Iedereen had zijn beste gedaan om de ruimte (een  oude school) zo gezellig mogelijk te maken. Het is zo  leuk om alle mensen weer te zien en aangezien het bier  niet veel kostte werd het steeds gezelliger. 1  naar puntje was dat 2 kunstenaars het nodig vonden de  poster van 4 x 3 mtr. (van Tegelen 2000) van Kees de  Schoenmaker te bekladden. Maar verder verliep alles in goede orde en de Spa Rood  was niet aan te slepen. Om  2 uur gingen Bennie, Rene en ik naar huis want morgen is  de Rit der Ritten.

We hadden zondag om 11.00 uur  afgesproken bij John en Yvonne en de koffie stond al  klaar. Fredje was natuurlijk weer eens te laat, maar om  11.15 uur vertrokken we met 15 man richting  Scheveningen.   Toen we aankwamen stonden al 50 Puchjes te glimmen in de  zon. Ik  kreeg op de boulevard echt kauwe klauwe dus snel een  cafe binnen voor een kopje koffie. Hans Sandmann kwam  met zijn moeder binnen dus de hof-fotograaf van de Puch  was er ook. Later natuurlijk alle brommertjes bekijken en al die  gasten gedag zeggen we hadden het er maar druk mee. De  auto met erwtensoep was er ook en de soep was heerlijk  heet. Uit heel Nederland waren de mensen gekomen, kijk daar  heb je Hein uit Tegelen en ook de bokkerijders uit  Zuid-Limburg waren erbij. Om  13.30 uur vertrokken 280 Puchjes en 20 andere merken in  een blauwe walm vanaf de boulevard richting Den Haag. Beppy foto,s maken en Ik krijg altijd een warm gevoel op  z’n moment want hier gaat het toch om.

Op de boulevard :: Bolle Hans, Hans Bronkhorst, Rob, Piet en Bennie

 

Het was weer een ritje van nix maar daar gaat het niet  om. Dus na een half uurtje lekker aan het bier met lange  Rob, Piet en Bennie in de Zwarte Ruiter.

Gonny van Ed van de Westlandse Puchclub kwam naar mij  toe of we zin hadden in een feestje bij Qrien van Vliet  in Wateringen dus even later reden 50 Puchjes richting  feest. Eerst naar Leo van Kester want daar stond de auto  van de bokkerijders. Die gasten keken hun ogen uit in  het museum waar meer dan 100 Puchjes staan.

Op  naar het feest van Qrien. Als je daar nog nooit geweest  ben val je van je stoel van verbazing. Een fabriekshal  vol met zeer oude vrachtauto’s en brandweerauto’s en  natuurlijk brommetjes. Een rockband stond te spelen en er  was eten genoeg dus na een tijdje waren we met zeker 125  man en vrouw. Er werd stevig gedanst  en  gedronken. Wat kunnen die westlanders feesten zeg.

Het is zondagavond  22.00 uur en ik zak zowat  door mijn hoeven, even iedereen gedag zeggen, we hebben  een weekend vol feestjes meegemaakt, maar wat was het  leuk.

 

Tot volgend jaar.

 

Hans Bronkhorst Delfgauw

kahwe klauwe

 

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.