Fotomuseum Den Haag

Contact gegevens
Postadres
Postbus 72 2501 CB Den Haag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.fmdh.nl
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Locatie:

Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag

Openingstijden
dinsdag t/m zondag 12.00 – 18.00 uur
Omschrijving

n december 2002 werd het Fotomuseum Den Haag geopend als jongste museale instelling voor fotografie in Nederland. Het museum is onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag en werkt nauw samen met het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Per jaar organiseert het Fotomuseum Den Haag circa zes tentoonstellingen over de meest uiteenlopende perioden, disciplines en genres van de fotogeschiedenis, waarbij opvalt dat dikwijls het mensbeeld centraal staat. Door deze brede aanpak – nationaal en internationaal, klassiek en hedendaags, zwart-wit en kleur, toegepast en autonoom – heeft het museum een groot publiek opgebouwd dat zich graag laat verrassen door het gevarieerde en hoogwaardige tentoonstellingsprogramma.

Actuele namen als Desiree Dolron, Gregory Crewdson en Loretta Lux worden afgewisseld met overzichten van klassiekers als Emmy Andriesse, Edward S. Curtis en Leonard Freed. Onderbelichte en voor velen onbekende reputaties en oeuvres worden door het Fotomuseum Den Haag prominent gepresenteerd, zoals die van Gerard P. Fieret, Willem van de Poll en de Hollandse jaren van modefotograaf Erwin Blumenfeld. Regelmatig worden maatschappelijk relevante fotoprojecten van hedendaagse fotografen getoond, zoals de serie over het Joegoslavië Tribunaal door Friso Keuris, de intieme seksuele omgang tussen oudere mensen door Marrie Bot of de door de mens bedreigde oerlandschappen door Anja de Jong.

Aan het museum is een belangrijke jaarlijkse fotoprijs verbonden: de Zilveren Camera voor persfotografie in Nederland.

fotomuseum den haag

 

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.