Kunstenaars in het Statenkwartier

Contact gegevens

Nicolette Bénard: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Joyce Weber: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

M 0646375017

www.kunstenaarsinhetstatenkwartier.nl

Omschrijiving

 

Kunstenaars in het Statenkwartier...

is een  initiatief uit 2008 van enkele kunstenaars, die wonen en/of werken in het  Statenkwartier. Momenteel is de KS uitgegroeid tot wat zij zelf noemen een  informele vereniging met ruim 80 leden.

De  vereniging is zeer actief. Er zijn en worden gezamenlijk activiteiten  georganiseerd als: het maken van een gezamenlijk kunstwerk, exposities in  bibliotheken, het World Forum en gezondheidscentra, twee uiterst succesvolle  kunstroutes door de buurt (met een derde in het vooruitzicht op 6 en 7 april  2013) en lezingen voor de leden. Een groep fotografen uit de KS is een  samenwerkingsverband aangegaan en een andere groep heeft een mini-kunstroute  georganiseerd. In Galerie De Fietsenstalling in de Antonie Duyckstraat worden  exposities door leden gehouden. Ook is er sprake van onderlinge uitwisseling  van ervaring en kennis.

De leden  komen enkele malen per jaar bij elkaar voor een vergadering, maar er zijn ook  minder officiële bijeenkomsten zoals een zomerborrel en het “napraten” na de lezingen.

Door de  groei van de KS was er behoefte aan iets meer structuur, zodat het bestuur,  gekozen uit de leden, toch enkele “huisregels” heeft opgesteld. Van de leden  wordt natuurlijk ook verwacht, dat zij zich actief opstellen tijdens de  vergaderingen en dat ze bijdragen aan de organisatie.

Al met al is  de KS een dynamische, actieve groep kunstenaars. Blijft u op de aankondigingen  op deze website letten: er is altijd wel iets te doen! Niet in de laatste  plaats de derde KunstRoute door het Statenkwartier, die voor april 2013 gepland staat.

Bent u zelf  kunstenaar, hetzij professioneel, hetzij gedreven amateur, wonend en/of werkend  in het Statenkwartier en wilt u zich aansluiten bij de KS? Neemt u dan contact  op met één van de bestuursleden:

Sylvia de  Tombe Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of    
Martine van  Wamelen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Kunstenaars in het Statenkwartier

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.