Fietstours door Scheveningen @ Tot Zo! Fietstochten

Contact gegevens

www.totzo.org  

Omschrijving

totzo! organiseert fietstours door Den Haag en Scheveningen. Trefwoorden daarbij zijn ‘lekker’ en ‘intens’. Deelnemers aan deze fietstochten-metgids leren de Hofstad en omgeving op een indringende manier ervaren. De fiets is immers hét oer-hollandse vervoermiddel bij uitstek en de berijder ervan beleeft op een directe manier de plekken die hij passeert. Daarbij zijn onze gidsen markante persoonlijkheden uit het Haagse en Scheveningse leven. Zij delen hun kennis van dat leven en de stad graag met liefhebbers.
Deelnemers aan de fietstours van totzo! fietsen op rijwielen van Laagland makelij, zeer bijzondere en comfortabele tweewielers van de Eerste Nederlandse Rijwielfabrikant. Ideale transportmiddelen om de stad op een schone, directe en sportieve manier te ervaren. Bij het proeven van Den Haag komen natuurlijk ook de smaakpapillen uitgebreid aan bod. Op mooie plekken lekkere koffie en typisch Haagse culinariteiten nuttigen maakt integraal onderdeel uit van de fietstours van totzo!

De fietstours van totzo! zijn individueel te boeken of als groep. Als een groter gezelschap zich aanmeldt kan de route eventueel worden aangepast aan specifieke wensen

Scheveningen tour
Volg ons door de tijd over eeuwenoude routes. We doorkruisen de verschillende buurten die Den Haag rijk is: “De chique”, “de Kauwe kak”, “Volksbuurten”, “Scheveningen” Haven en Dorp en “Haags Den Haag”. De route voert langs wijken en plaatsen overgoten met anekdotes, verhalen en leuke interessante fabels en feiten uit de Haagse en Nederlandse geschiedenis. Uiteraard worden ook de Oranjes, de politiek en de sporen van het Internationale Recht niet overgeslagen. Maar we bezoeken ook de plekjes die (nog) geen geschiedenis zijn. Waar de Hagenaars op dit moment van genieten: Muziek, Dans, Eten en drinken. Wat gebeurt “waar” in Den Haag.
Natuurlijk nemen we ook de tijd voor het “doen van een Haagsch bakkie” en gaan we oefenen op het “Vooral goed Kauwen”op een “Schevenings Koo-kie”. Zien en proeven dus van ‘t heden en verleden.

Minimaal aantal deelnemers: 2.
Maximaal aantal deelnemers: wij fietsen wegens veiligheid en plezier niet meer dan met 14-16 deelnemers per gids. Indien de groep groter is wordt de groep opgesplits met een extra gids.
Duur: 3 uur. Fietsafstand: 12 tot 17 km. Als u als groep boekt is de te fietsen afstand in overleg aan te passen. Inclusief: Fiets, gids, lekkernij, flesje mineraalwater, koffie of thee en oud Schevenings lekkernij. Waar te boeken: U kunt direct boeken bij totzo! en natuurlijk bij de VVV Den Haag Startlocatie: Noordeinde 59. In overleg kan de Tour ook elders beginnen
Tot zo

.

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.