Chizone

Contact gegevens

2e Messstraat 108 (ingang achterzijde Lourdeskerk)
2586 HD Scheveningen
06-14668364

http://www.chizone.nl/
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving
Tai Chi wordt o.a toegepast als bewegingsleer die de weerstand van de beoefenaar versterkt en kan helpen om allerlei klachten te voorkomen. In het algemeen kan men stellen dat het beoefenen van Tai Chi een positieve werking heeft op de bloedsomloop, de spijsvertering, de stofwisseling en de ademhaling door de regulerende invloed op het zenuwstelsel. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op allerlei klachten, o.a. reumatische klachten, hart- en vaatklachten, bloeddrukproblemen en stress. Doordat bij de beoefening van Tai Chi concentratie en ontspanning samengaan, is het zeer geschikt tegen stress en verhoogt het de flexibiliteit en het concentratievermogen.

De basistraining bestaat uit een vorm (een aantal bewegingen in vaste volgorde) die vloeiend en ontspannen uitgevoerd wordt. Naast het trainen van een vorm wordt in de les ook aandacht besteed aan Qi Gong en sluiten we elke les af met een korte meditatie. In heel China kun je in de ochtend veel mensen Tai Chi zien beoefenen. Zij doen dat voornamelijk voor de gezondheid.

In de training leer je namelijk je vitale levensenergie (qi) te ontwikkelen en te sturen. Je verbetert je lichaamshouding, zodat deze energie gemakkelijker door je lichaam kan circuleren. Na een periode van intensief oefenen zul je merken dat je lichaam meer ontspannen wordt, dat je meer stabiliteit krijgt en niet meer zo makkelijk opzij geduwd kan worden (letterlijk en figuurlijk).

Aangezien de traditionele vormen vaak te lang en ingewikkeld zijn, heeft het China Wushu Research Institute in 1956 een vereenvoudigde vorm (met 24 bewegingen) geïntroduceerd die ook voor beginners snel is aan te leren. Dit is de eerste vorm die we gaan leren. Daarna komen de gestandaardiseerde wedstrijdvormen, de traditionele klassieke Yang en Chen vormen aan bod. Al met al een programma waar je heel wat jaren mee voort kunt!
Chizone 001

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.