Enerchi

Contact gegevens

Pieter M.D. Klaassen
Puttershoekstraat 172
2729HV Zoetermeer

06-42018552
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.ener-chi.nl

Omschrijving

Wat is Tai Chi?
Tai Chi is een oude Chinese krijgskunst met een meditatief karakter. Alle bewegingen komen uit een gevecht, maar zijn langzaam, vloeiend, samenhangend en zacht. Het lichaam is ont-spannen tijdens de uitvoering van de bewegingen. Ademhaling is diep en regelmatig. De gedachte moet kalm en rustig zijn, maar wel geconcentreerd. Het vereist een combinatie van fysieke en mentale controle. Tai Chi benadrukt de beheersing van het lichaam door de geest.

Voor wie is Tai Chi geschikt?
Tai Chi kan door iedereen worden beoefend. Tai Chi is niet prestatiegericht. Iedereen kan Tai Chi op zijn of haar eigen niveau leren en beoefenen. Men heeft geen speciale kleding nodig. De enige eis is dat je je gemakkelijk kunt bewegen.

Wat is het effect van Tai Chi?
Tai Chi kan beschouwd worden als een heilzame bewegingsvorm, maar het is tevens meditatie en gevechtskunst. Tai Chi draagt bij aan een natuurlijke gezondheid. In de vakliteratuur worden de volgende uitwerkingen op het lichaam beschreven: de ademhaling wordt dieper, de spijsvertering wordt geactiveerd, de bloedsomloop gereguleerd, het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed en de lichaamshouding alsook de spanning van de spieren verbeteren. Deze effecten treden op als gevolg van de manier van bewegen en ademhalen.

Enerchi 001

 

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.