Wi Su Ryu

Contact gegevens
Pansierstraat 19A
2584 EG Scheveningen

070-355 66 07
vragen naar dhr Wiersma.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
http://www.wi-su-ryu.tk/

Omschrijving
Zelfverdediging is er op gericht om gebruik te maken van de zwakke punten in de aanval van de tegenstander en zo op een gecontroleerde manier tot bevrijding, controle of ontwapening te komen.

De zelfverdediging is als volgt onder te verdelen:

  • Bevrijdingen

Het doel bij bevrijdingen is jezelf te verdedigen tegen een aanval, waarbij met een maximum aan techniek en een minimum aan kracht dient te worden gewerkt. De aanval kan plaatsvinden in de vorm van vastpakken, omklemmen of duwen.

  • Controle technieken

Bij controle technieken zorg je ervoor te verdedigen tegen de aanval, waarna je er tevens voor zorgt dat de aanvaller niet nog een aanval kan plaatsen. Dat kun je voorkomen door een klem- of opbrengtechniek uit te voeren.

  • Werptechnieken

Een werptechniek pas je toe als uitbreiding op óf als combinatie met de controle techniek.

  • Ontwapeningstechnieken

Het gebruik van zelfverdedigingstechnieken tegen een aanval met wapens. De nadruk behoort te liggen op het ontwapenen van de tegen-stander, waarna er gecombineerd kan worden met controle- of werptechnieken.

Zelfverdediging is een geliefd onderdeel bij demonstraties. Door deze technieken te demonstreren krijgt de toeschouwer direct een beeld van het nut van de vele aanvals- en verdedigingstechnieken.

 
Wi Su Ryn 001

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.