Rudolf Steiner Zorg

Locatie
  • Rudolf Steiner Zorg
  • Nieuwe Parklaan 58, 2597 LD Den Haag
  • Telefoon: 070-3068306
  • Fax: 070-3521262
Omschrijving

Rudolf Steiner Zorg is een vertrouwde zorgorganisatie in Den Haag en maakt onderdeel uit van de netwerkorganisatie Raphaëlstichting (Noord-Holland). 

Rudolf Steiner Zorg biedt zorg, behandeling en therapie op antroposofische basis. Ook voor mensen die zich niet verbonden voelen met de antroposofische levensvisie.

Rudolf Steiner Zorg heeft momenteel 3 locaties. Allereerst ons monumentale verpleeghuis met 50 somatische plaatsen op een rustieke locatie (Nieuwe Parklaan) nabij het Westbroekpark. Daarnaast hebben we afdeling De Brug voor 32 psycho-geriatrische plaatsen in de interimlocatie Swaenestate. Tenslotte is Artaban onderdeel van de organisatie. Artaban is een  kleinschalige woonvorm voor 12 Verstandelijk Gehandicapten in de Rusthoekstraat.

Op de Nieuwe Parklaan  zijn er verpleegafdelingen voor cliënten met een lichamelijke zorgvraag. Dit kan een revalidatie zorgvraag zijn gericht op herstel of een langdurige zorgvraag bij een chronische ziekte.  

Afdeling De Brug in Swaenestate is gericht op de verzorging van cliënten met dementie. Hier hebben de meeste cliënten een eenpersoonskamer met eigen badkamer tot hun beschikking. Enkele bewoners hebben een tweepersoonskamer. Op afdeling De Brug wordt op een kleinschalige wijze gewerkt. In 2013 verhuist de afdeling naar een prachtige nieuwbouwlocatie aan de Rusthoekstraat in Den Haag.

Artaban is gevestigd in een nieuw pand aan de Rusthoekstraat en biedt alle bewoners een ruime eigen zit/slaapkamer met badkamer. Daarnaast zijn er ook gezellige huiskamers en een leefkeuken en kan er gebruik gemaakt worden van de zonnige voor- en achtertuin.

Binnen Rudolf Steiner Zorg wordt gewerkt vanuit de antroposofische visie. Antroposofie (wijsheid omtrent de mens) ziet de mens als een drieledig wezen omvattend lichaam, ziel en geest. In de aangeboden zorg is er naast de regulier bekende zorg dan ook aandacht voor zowel de fysieke, de zielsmatige als de geestelijke behoeften van de bewoners. De antroposofische visie komt tot uiting in de zorg, de behandeling en de therapie en het woon- en leefklimaat.

Vrijwilligers

Binnen Rudolf Steiner Zorg zetten vele vrijwilligers zich dagelijks in ten behoeve van het verpleeghuis en haar cliënten. De activiteiten lopen zeer uiteen van tuinwerkzaamheden tot directe aandacht en activiteiten t.b.v. cliënten. Periodiek worden er bijeenkomsten georganiseerd voor de vrijwilligers.

Voor mogelijkheden en vacatures voor vrijwilligers kunt u ook onze website raadplegen. Tevens werkt Rudolf Steiner Zorg samen met HOF vacaturebank (voor vrijwilligers).

Coördinator vrijwilligers is Annetta de Quaasteniet. Zij is aanwezig op donderdagochtend en vrijdagochtend.

Info

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.zorgenwelzijnplein.nl

www.raphaelstichting.nl

Rudolf Steiner Zorg

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.