Een wandeling in het Westbroekpark

Deze wandeling begint bij de ingang van het park, aan het eind van de Wagenaarweg. Hier staat het opvallende Troelstramonument: het beeld van Troelstra is geplaatst in een 15 meter hoge betonomlijsing, boven op een heuvel. De heuvel bedekt een bunker (type Tobroek) uit de Tweede Wereldoorlog. Het monument (1953) is van de hand van V.P.S. Esser (klik hier voor meer over de 17 beelden in het park) of zoek de weg via de plattegrond aan het eind van deze webpagina.

 

Verdwalen in het Westbroekpark zal niet gauw gebeuren: het park heeft een oppervlakte van slechts 20 ha (even groot als de Nieuwe Scheveningse Bosjes waar dwalen meer toepasselijk is) en er is maar één pad dat loopt van de ingang aan de Cremerweg naar de Kapelweg; even afgezien van een enigszins verscholen paadje naar de Nieuwe Parklaan, naast de speeltuin.

 

Klein maar fijn: het is een aantrekkelijk park met flink wat verscheidenheid: speelweide, speeltuin, restaurant met terras en voor de rustzoekers het internationaal bekende rosarium

Voor de route, teksten en afbeeldingen, kijk hier

http://www.wittebrugpark.nl/varia/wandelingen/westbroekpark/westbroekpark.htm

 

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.