De Zoute Optimist

contactgegevens

Jachtclub Scheveningen
Hellingweg 136 
2583 DX Den Haag

http://www.dezouteoptimist.nl/

Omschrijving

Ben je OP ZOEK NAAR AVONTUUR EN HOU JE VAN DE ZEE, dan zit je bij ons de ‘Zoute Optimist’ helemaal goed!

Wat je bij ons kunt leren is zeilen in een klein bootje, de boot heet een oppi. Het lijkt heel erg op een optimist. Deze boot heeft een zeil en je zit er in je eentje in! Wat heel belangrijk is, is dat je minimaal 8 jaar oud moet zijn en dat je in het bezit bent van zwemdiploma A en B. Jullie moeten wel altijd een zwemvest aan, die wij voor jullie hebben bij De Zoute Optimist!
 

Een les bij de Zoute Optimist ziet er als volgt uit:

De duur van een les is ongeveer 3 uur.
Bij aankomst van de ouders en kinderen, wordt er een kop koffie of thee aangeboden.

Kinderen verkleden zich in een van onze containers en krijgen een wetsuit en een zwemvest aan, groepen worden ingedeeld door de jeugdzeiltrainers/sters. Na een korte briefing voor wat er die middag wordt verwacht aan oefeningen op het strand en op het water, gaan de kinderen de bootjes optuigen. De bootjes worden in een trolley naar het strand gereden.

Er volgt een uitleg op het strand om dit vervolgens in praktijk te brengen. Tijdens de les is er een pauze ingelast voor een slokje limonade en iets lekkers. Tijdens de les worden er altijd (water) spelletjes met elkaar gedaan. Als de les op het water is afgelopen, zullen de bootjes gezamelijk worden afgespoeld en opgeruimd.

We lessen met 16 Oppi's, 6 Laser Pico's en 2 Mirrors, hebben 4 rubberboten met trainers, zodat we optimaal les kunnen geven aan de kinderen. Voordat de les begint melden we ons altijd aan bij de verkeerscentrale. We krijgen van de verkeerscentrale het weerbericht voor die dag, wat ons de perfecte locale weersinformatie geeft.

Om dit alles goed te regelen, zijn we met een heel veel mensen bezig. Alle hulp is welkom

ZOP 001

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.