Scheveningse Roeivereniging

Contact gegevens

06-53 25 05 62

www.zeeroeien.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving
In de nazomer van 2004 is met de doop van onze pilot gig ‘Hollandsche Nieuwe’ de Scheveningsche Roeivereeniging (SRV) opgericht. Sindsdien wordt er, het hele jaar door, wekelijks op het Scheveningsche zilte zop geroeid. In mei 2009 heeft gig builder Peter Martin van de Isles of Scilly een 2e gig voor ons gebouwd: de 'Vliegende Hollander'.
 

Een pilot gig is een houten, overnaads gebouwde, zeewaardige sloep voor zes roeiers plus een stuurman/vrouw. Een gig is smaller en lichter dan een traditionele sloep waardoor zij veel sneller is. Ruim 2 eeuwen geleden werd er met deze boten de kost verdiend door schepen langs rotsen rond de kust van Cornwall en de Scilly eilanden te loodsen. De pilot gig die het eerst bij het schip aankwam kreeg daarmee het recht te loodsen en de verdiensten. Voor meer achtergrondinformatie over een pilotgig.

 

Al is England de absolute bakermat van het gig-roeien, ook in Nederland wint gig-roeien snel aan populariteit. Inmiddels zijn er naast de SRV vijf Nederlandse verenigingen actief met in totaal iets meer dan 10 gig’s.

Onze vereniging bestaat uit sportieve, fanatieke, recreatieve en mooi weer roeiers van alle leeftijden. In 2012 inmiddels gegroeid tot circa 80 leden. Er wordt getraind in het weekend en op verschillende avonden doordeweeks, zowel dames/ heren teams als gemengd. Of je nu 1x per maand of 3x per week wilt trainen, je bent van harte welkom!

 
Per jaar zijn er ongeveer 8 wedstrijden waarvan 1, het WK, op de Engelse Scilly eilanden. Een spectaculair evenement dat je eigenlijk gewoon eenmaal in je leven moet hebben meegemaakt! Daarnaast worden er regelmatig toertochten in binnen- en soms ook buitenland georganiseerd.

Ben je sportief aangelegd, kan je zwemmen en heb je geen watervrees? Roei dan een keer met ons mee op de Noordzee! Ervaring is niet nodig, affiniteit met gezelligheid is een pre! Neem vooraf wel even contact met ons op.

Scheveningse Roeivereniging 001

 

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief.

Copyright © 2014. Aveco Licht, Geluid, LED All Rights Reserved.